Ooit door iemands huis gelopen en het aantal televisies geteld? De uitslag zegt genoeg!

Ooit door iemands huis gelopen en het aantal televisies geteld? De uitslag zegt genoeg!

Er zijn gemiddeld drie televisies in elk huis in Canada. En met een bevolking die net de 34 miljoen is gepasseerd, zijn dat zijn er heel wat Ongeveer 88% van de Canadezen is geabonneerd op een kabel- of satellietdienst en besteedt ongeveer 20 uur per persoon per week aan het bekijken van onze favoriete programma’s. Dat is een hoop poen, en een heleboel tijd om loungelid te spelen.

In de tijd van nu zitten we letterlijk aan de buis genageld

Heeft u er ooit over nagedacht hoe uw huishouden zou veranderen als u, in plaats van 20 uur per week televisie te kijken, die tijd zou verdelen over een parttime baan, vrijwilligerswerk, lichaamsbeweging, en iets nieuws leren dat u interesseert? Of wat dacht u van meer tijd om als gezin het eten te bereiden, samen hardop te lezen of met het gezin te debatteren en spelletjes te doen?

Wat als u twee van die extra televisies zou kunnen wegdoen (en de bijbehorende kabels, muurbeugels en andere accessoires om ze te laten werken)? Alleen al de elektriciteitskosten zouden aanzienlijk dalen, vooral als het en sony a- of samsung qe55q90r televisie zou zijn. Tel daarbij op de uren die u besteedt aan videospelletjes, recorders en andere elektronische apparaten, en u begrijpt het al (geen woordspeling bedoeld). Sommige onderzoeken suggereren dat maar liefst 10% van onze totale elektriciteitskosten kan worden toegeschreven aan onze televisies en aanverwante apparatuur.

Het punt is dat ons favoriete tijdverdrijf niet zo goedkoop is als we misschien willen denken. En aangezien Canadezen het grootste deel van hun vrije tijd voor de televisie doorbrengen, is het geen slecht idee om eens te kijken naar de werkelijke kosten die we voor deze activiteit maken. Zowel obesitas als diabetes type 2 zijn bijvoorbeeld in verband gebracht met meer televisiekijken – maar zelfs lichte activiteit verminderde deze risico’s aanzienlijk.

Wat heeft dit met schuldbeheersing te maken?

Het punt is dat de kosten ons soms ontgaan, of dat we niet alle kosten in ogenschouw nemen als we iets kopen of doen, zoals de elektriciteits- of gezondheidskosten die het gevolg zijn van overmatig televisiekijken. Wat zijn de werkelijke kosten van het niet betalen van onze rekeningen? Naast de reĆ«le kosten van extra rente, mogelijke invordering en een lagere kredietwaardigheid, wat te denken van de familieruzies, gezondheidsgerelateerde stressrisico’s, en verlies van zelfrespect?

Het prijskaartje doet er minder toe

Een prijskaartje alleen vertelt zelden het hele verhaal van de kosten. En kosten, net als meerdere televisies en hun add-ons, kunnen ons besluipen tenzij we ze zorgvuldig in de gaten houden. Hoevelen van ons hadden gedacht dat televisies zoveel konden toevoegen aan onze elektriciteitsrekening of zo schadelijk konden worden voor onze goede gezondheid?

We kunnen er natuurlijk voor kiezen om het allemaal te veranderen. Het is gewoon een kwestie van die aanbieding bij ny400.nl van 250 euro pakken en die televisie van 2000 euro uitzetten, en je bent al begonnen met geld besparen. Als u dit jaar schulden probeert af te lossen, maar moeite hebt om uw vele betalingen te doen, kunt u een schuldconsolidatielening overwegen.

Lesa Collins