Hoe heeft de komst van technologie bijgedragen aan de welzijn?

Hoe heeft de komst van technologie bijgedragen aan de welzijn?

Laptoptechnologie is een van de zeer prijzenswaardige technologieën die in de moderne wereld beschikbaar zijn. De computer was zijn generatie begonnen vanuit vacuümbuizen. Vervolgens onderging hij veranderingen en ontstonden er geïntegreerde schakelingen. Microprocessoren volgden op de IC’s. De tijd vloog voorbij en vandaag evolueert de computertechnologie in de richting van kunstmatige intelligentie – het vermogen van de computer om zelf na te denken. Deze ontzagwekkende overgang is zeer prijzenswaardig en de overgang van de computer van de grootte van een kamer naar een apparaat dat op de handpalm kan zitten, is een perfect paradigma voor de vooruitgang van de technologie. Laptops zijn bijvoorbeeld zijn handig en gemakkelijk draagbaar. Ze kunnen met het grootste gemak van de ene plaats naar de andere worden verplaatst. Zelfs laptops hebben een evolutie ondergaan. Ze zijn kleiner, lichter en uiterst draagbaar geworden, wat heeft geleid tot de geboorte van notebooks en zelfs netbooks.

Waarom heeft de computer de grootste evolutie gemaakt?

Deze computers hebben nu weer een grote sprong voorwaarts gemaakt en de volgende generatie bereikt: de aanraakschermtechnologie. Aanraking is iets dat magie kan creëren! Het kan wonderen doen en daarom wordt het zeer erkend. Door de aanraking van een moeder ervaart haar kind de warmte van haar liefde. Gevoelens kunnen worden uitgedrukt door een simpele aanraking. Een zacht klopje op de schouder van een vriend kan in moeilijke tijden heel geruststellend en troostend zijn. In de Griekse mythologie maakte Dionysos de aanraking van Koning Midas zo krachtig dat hij alles in goud kon veranderen. Zelfs planten reageren op aanrakingen. De Touch-me-niet plant beschermt zijn vochtgehalte tegen de atmosfeer door zijn bladeren te sluiten als hij wordt aangeraakt. Een aanraking kan dus wonderen verrichten! En nu is de essentie van een aanraking gevangen in de touchscreens van laptops en notebooks.

De Technologie laat de mensen werken met hun vingertoppen of met apparaten zoals de stylus of de touch-pen.

Deze technologie is zo geavanceerd dat zelfs natuurlijke gebaren kunnen worden gebruikt om bewerkingen op de laptops uit te voeren. Als je bijvoorbeeld het lettertype groter wilt maken, hoef je alleen maar je vingers over het scherm uit te strekken. U kunt naar de volgende pagina gaan met slechts een enkel gebaar op het scherm. Ook het slepen en neerzetten kan met de vingers worden gedaan.

Het mechanisme achter dit proces is dat de aanrakingen equivalent zijn aan muisklikken. De laptop touchscreen bestaat uit drie onderdelen – de sensor, de converter en de software driver. De sensor bepaalt de exacte plaats van de aanraking op het scherm van de laptop. De converter helpt bij het omzetten van de aanraaksignalen in een gegevensformaat dat door de softwaredriver wordt begrepen. Deze driver helpt bij het uitvoeren van de noodzakelijke taken.

Verschillende methodes

Verschillende methoden worden gebruikt om het aanraakschermeffect te implementeren en het omvat ofwel een milde elektrische stroom of ultrasone golven of infrarode golven. Op het scherm is een matrix van infrarode stralen aangebracht en wanneer u het scherm aanraakt, worden de infrarode stralen op die specifieke plaats gedurende enige tijd geblokkeerd. De lichtsensoren zullen dit waarnemen en de detector zal de juiste signalen naar de converter sturen. De signalen worden omgezet in datapakketten. Deze pakketten worden begrepen door de softwaredriver en de vereiste bewerking wordt uitgevoerd. Ultrasone golven volgen hetzelfde principe als de infrarode stralen. In het geval van elektrische stroom wordt een dunne sensorfilm boven twee dicht op elkaar gepakte elektrische platen gehouden. Een aanraking veroorzaakt een verandering in het elektrische veld. Dit wordt door de sensor waargenomen en het proces wordt uitgevoerd.

www.ny400.nl is steeds populairder aan het worden. Er zijn ook tablets met aanraakscherm op de markt. Aan apparaten met aanraakscherm hangt meestal een zwaarder prijskaartje dan aan apparaten zonder aanraakscherm. Het is echter de moeite waard een paar dollar extra uit te geven om te genieten van de naadloze functionaliteit van laptops met aanraakscherm.

Lesa Collins